Alkmaar / Cultuur · 12 januari 2024

Ruim een kwart miljoen bezoekers voor Grote Kerk Alkmaar

ALKMAAR – In 2023 werd de Grote Kerk Alkmaar door ruim 276.000 mensen bezocht! Dat is maar liefst 100.000 meer dan in 2022. Er waren het afgelopen jaar dan ook veel highlights te beleven in het monumentale gebouw. Een belangrijke nieuwe trekpleister is Het Grote Raam dat op 8 oktober, tijdens het 450-jarig jubileum van Alkmaar Ontzet, is onthuld. De extra openstellingen op zondagen in het najaar waren een groot succes. Veel nieuwe bezoekers kwamen het 23 meter hoge glas-in-loodkunstwerk, ontworpen door Fiona Tan, bewonderen.

Concerten, kunst en klimmen

Daarnaast vonden er in de kerk vele goed bezochte concerten plaats, als ook grote evenementen en verschillende kunsttentoonstellingen. Speciaal voor de Grote Kerk maakte de internationaal befaamde kunstenaar Folkert de Jong de expositie ‘Dutch Mechanisms’, geïnspireerd op het verhaal van Alkmaar Ontzet. In de zomer kon het publiek de trappen van Klim naar Het Grote Raam bestijgen, om zo op 40 meter hoogte te genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Grote Kerk weer op geselecteerde zondagen geopend

Om het publiek ook in het nieuwe jaar volop gelegenheid te geven om de Grote Kerk te bezoeken, opent de kerk op een geselecteerd aantal zondagen de deuren. Op zondag 14, 21 en 28 januari en 4, 18 en 25 februari is de kerk van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend. Publiek is dan van harte welkom om de permanente tentoonstelling inclusief het glas-in-loodkunstwerk Het Grote Raam van Fiona Tan te bezoeken. Entree is gratis.

error: Content is protected !!