Alkmaar / Natuur · 17 april 2024

Samen bloemen zaaien op de Nationale Zaaidag op 22 april

Al vele jaren neemt het aantal bijen sterk af, en dat is geen goed nieuws. Een groot deel van ons eten hangt namelijk af van de bestuiving door bijen. Stadswerk072 en de gemeente Alkmaar willen de bijen een handje helpen door meer bloemen te planten. U kunt ook helpen door mee te doen aan de Nationale Zaaidag op 22 april.

Voer de Bij bij

Stadswerk072 en de gemeente Alkmaar hebben zich aangemeld als partner van de Nationale Zaaicoalitie van The Pollinators. Als partner doen we mee aan de Nationale Zaaidag op 22 april. Op die dag gaan we zaadjes planten om bijen van voedsel te voorzien.  Dit gaan we doen op 6 locaties. Deze locaties zijn door de inwoners van Alkmaar genomineerd:

  • 10:00 uur Hobbemalaan nabij kruising Jan van Goyenstraat:                 
  • 11:00 uur Willem Kalfstraat:                                                                         
  • 12:00 uur Nicolaas Beetskade / Blaeustraat:                                              
  • 14:00 uur Saturnusstraat nabij ingang Plutostraat                                    
  • 14:45 uur Kerklaan Oudorp                                                                           
  • 15:30 uur Bourgondiëstraat                                                                          

Als inwoner van de gemeente Alkmaar bent u van harte welkom om ons te helpen met het zaaien van de bloemzaadjes op deze locaties. Lees op onze website meer over de Voer de Bij bij actie: Voer de Bij bij | Stadswerk072

Biodiversiteit

Door ons aan te melden als partner van de Nationale Zaaicoalitie van The Pollinators, blijven we ons inzetten voor meer biodiversiteit. Als partner van de Nationale Zaaicoalitie willen we samen met The Pollinators ervoor zorgen dat heel Nederland gaat planten voor bijen!

error: Content is protected !!