Alkmaar · 24 december 2023

Samenwerking Alkmaar met De Mare en AZ bij cameratoezicht

Afname overlast jongeren na cameratoezicht op De Laat in Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft een samenwerking met De Mare en met AZ inzake cameratoezicht. Ook is er cameratoezicht bij de Robonsbosweg. Voor dit toezicht gelden een aantal doelstellingen, waaronder het vroegtijdig opmerken van verstoring van de openbare orde en veiligheid, het onmiddellijk kunnen reageren in geval van calamiteiten en het voorkomen van veelvoorkomende criminaliteit.

Winkelcentrum De Mare, inclusief parkeergarage, beschikt over 41 beveiligingscamera’s die in een eigen, particuliere centrale op vrijdag en zaterdag worden uitgekeken. Deze camera’s worden in 2024 vervangen. Vanuit De Mare is de wens gekomen om de nieuwe beveiligingscamera’s van De Mare te koppelen aan de regionale cameratoezichtcentrale. Door deze koppeling kunnen observanten van team handhaving camerabeelden van De Mare live uitkijken.

De veiligheid van bezoekers en spelers bij voetbalwedstrijden in en direct rond het AZ-stadion is de  verantwoordelijkheid van AZ. Om deze veiligheid in goede banen te leiden, beschikt het AFAS stadion over beveiligingscamera’s die voor, tijdens en na de wedstrijd door de veiligheidsorganisatie van AZ gebruikt worden. Door koppeling van de beveiligingscamera’s van AZ aan de toezichtcentrale van de politie in Zaandijk kan de politie, bij risicovolle wedstrijden, real time meekijken en direct politie-eenheden aansturen. 

Bron: Beatfm.nl

error: Content is protected !!