Alkmaar / Streekagenda · 7 mei 2024

Saxofoonworkshop voor ‘Absolute beginners’ zaterdag 21 mei Wijkcentrum Overdie Alkmaar

Op dinsdag 21 mei a.s. geeft saxofonist Victor Posch een SAXOFOONWORKSHOP VOOR ‘ABSOLUTE BEGINNERS’ in Wijkcentrum Overdie in Alkmaar onder het motto: ‘Speel in 90 minuten een samba op saxofoon’.

De workshop is bedoeld voor mensen, die graag eens willen ervaren, wat het is om op een saxofoon te spelen. Er is GEEN ENKELE MUZIKALE ERVARING nodig en de deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen.

In de workshop leren de deelnemers in 90 minuten de beginselen van het spelen op een saxofoon. Aan bod komen de basisgrepen, de blaastechniek, het notenschrift, het improviseren en de juiste houding. Na 90 minuten wordt gezamenlijk de ‘samba’ gespeeld.

Iedere deelnemer (minimumleeftijd 10 jaar) krijgt een eigen altsaxofoon met alle accessoires ter beschikking. Vanzelfsprekend zijn de saxofoon en het mondstuk van binnen en buiten gereinigd. Deze saxofoonworkshop kan ook worden geboekt als bedrijfsuitje, teambuilding-bijeenkomst of familiefeest.

Victor Posch is een bekende Nederlandse saxofonist, theatermaker en workshopleider. In 2010 won hij de Rabobank Cultuurprijs Muziek, hij maakte 3 cd’s en componeerde voor de Karavaan het muziektheaterstuk Een Paard. Verder werd zijn muziek gebruikt voor de documentaire ‘Ik kan beter verzinnen dan leven over schrijver Thomas Verbogt. Hij stond als saxofonist veelvuldig op het podium in binnen- en buitenland met bands, dj’s en met theatervoorstellingen.

De workshop vindt plaats van 20.00 – 21.30 uur op dinsdag 21 mei in het Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. Aanmelden/info: victorposch@zonnet.nl / 06 13230949.

error: Content is protected !!