Alkmaar / Sport · 17 april 2024

Senioren gymgroep in De Hoef heeft plek voor nieuwe instroom

Elke vrijdagmiddag van 14.00-15.00 verzamelt een groep senioren zich in de gezellige recreatieruimte van buurthuis de Blauwe Boom. Daar worden zij door de sportdocent van Sport Vitaal uitgedaagd om in beweging te komen. Centrale thema’s tijdens de lessen zijn het oefenen van balans en herkennen en verleggen van de eigen grenzen en mogelijkheden. In de groep is nog ruimte, wie interesse heeft om een keer een gratis proefles mee te doen kan zich aanmelden bij Sport Vitaal, via sportvitaal@alkmaarsport.nl of 06-28510517, of zoek op www.alkmaaractief.nl/sportvitaal op ‘seniorengym’. 

De huidige groep deelnemers heeft enige tijd geleden een cursus valpreventie gevolgd. Omdat een groot deel van de groep aangaf te willen blijven bewegen, is in overleg een geschikte locatie in de wijk gezocht. De groep komt nu wekelijks bijeen in het buurthuis aan de Bart van der Leckstraat (achter de Aldi). Onder deskundige begeleiding van Sport Vitaal docent Mickey wordt gedurende een uur hard gewerkt. “Onze collega weet de sporters goed uit te dagen en het maximale uit zichzelf te halen. Bij de oefeningen maakt zij vaak gebruik van de stoel om de balans te behouden. Voor wie dat nodig heeft wordt de oefening naar niveau meer of minder uitdagend gemaakt. Mickey maakt de deelnemers daarbij voortdurend bewust van het doel van de oefeningen die worden gedaan. Ze leert hen omgaan met reageren in onverwachte situaties, omdat ‘vallen’ vaak ook onverwachts gebeurt. En omdat ze weet dat iemand die buiten adem is eerder valt, neemt ze ook een stukje educatie over het omlaag brengen van de hartslag na inspanning in de lessen op. Er wordt hard gewerkt, maar ook ontzettend veel gelachen in deze groep,” vertelt Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

Wie graag wat zekerder op de benen wil staan of in beweging wil komen of blijven om toekomstig blessureleed te voorkomen, kan zich nu aanmelden voor een proefles in de Blauwe Boom.  

error: Content is protected !!