Alkmaar · 23 april 2024

Sissen en nafluiten moet gewoon stoppen: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Naroepen, sissen, aanspreken of hinderlijk achterna lopen: het komt maar al te vaak voor. In de gemeente Alkmaar moet iedereen zich veilig kunnen voelen. Daarom moet dit gedrag stoppen. Gemeente Alkmaar komt samen met Straatgeluid daarom met een nieuwe campagne: Wat doe jij als je straatintimidatie ziet? De gemeente moedigt jongeren aan elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag. Ook staat er een link in naar tips om elkaar aan te spreken en de uitnodiging om in een van de Huiskamers in gesprek te gaan met jongerenwerkers.

Spreek elkaar aan

Burgemeester Anja Schouten: ‘Als ik jongeren spreek over straatintimidatie, lijkt het soms alsof het ‘erbij hoort’. Dat komt doordat ontzettend veel met name jonge vrouwen dit meemaken. Maar dat maakt het nog niet oké. Daarom ben ik heel blij dat Straatgeluid deze video voor ons wilde maken. Want ander gedrag begint bij een norm stellen. Dit is niet oké en daarom spreken we elkaar er op aan. Ik hoop dan ook dat de video veel gedeeld wordt en mensen aan het denken zet.’

Straatintimidatie? Meld het ons

Ben je slachtoffer van straatintimidatie of zie je het gebeuren? Op deze pagina kun je een melding maken. Zo krijgen wij als gemeente beter zicht op wat er waar gebeurt en kunnen we onze activiteiten daarop aanpassen. Ook kunnen we je doorverwijzen naar hulpverlening als je daar behoefte aan hebt.

Meisje kijkt op haar telefoon op een bankje op de Paardenmarkt
error: Content is protected !!