Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 3 april 2024

Stefanie van der Gragt luidt bel op kaasmarkt

Stefanie van der Gragt luidt bel op kaasmarkt

Op vrijdag 5 april luidt voormalig Oranjeleeuwin Stefanie van der Gragt om 10.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van wethouder sport, Christiaan Peetoom, in het kader van Alkmaar Sportstad. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt de wethouder, Stefanie van der Gragt met haar gasten in het stadhuis.

Voormalig profvoetballer en Oranjeleeuwin Stefanie van der Gragt opent de tweede kaasmarkt van dit seizoen. Stefanie komt uit onze regio en speelde in haar jeugd bij Reiger Boys en Kolping Boys. In de zomer van 2009 maakte ze de overstap naar tweevoudig landskampioen AZ om te gaan spelen in de Eredivisie tot 2010/11. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd de KNVB beker gewonnen.

Ze maakte naam als Nederlands voetbalster met een internationale carrière in het vrouwenvoetbal. Ze speelde bij clubs als FC Barcelona, Bayern München en de Italiaanse profclub Internazionale. Ze speelde vooral als verdediger maar in haar 107e en laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal scoorde ze als gelegenheidsspits in de kwartfinale van het Wereldkampioenschap in Nieuw-Zeeland. In 2023 besloot te stoppen als speelster en is vanaf het seizoen 2023-2024 technisch manager bij de AZ Vrouwen.

Wethouder sport, Christiaan Peetoom: “We zijn trots dat Stefanie, die zich inzet voor het vrouwenvoetbal bij AZ, de Alkmaarse kaasmarkt komt openen.”

Alkmaarse kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 30 maart tot en met 27 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

error: Content is protected !!