Alkmaar · 21 december 2023

Stichting Prakkie ontvangt check uit handen van Wethouder Arie Epskamp

Stichting Prakkie 072 helpt gezinnen die door omstandigheden in de problemen zijn geraakt. Mensen die de dupe zijn geworden van bijvoorbeeld de financiële crisis, een echtscheiding, baanverlies en schuldsanering. De stichting ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van giften en donaties. Voor bestuurder Silvia Bos en vrijwilliger Natasja Waij van stichting Prakkie was er deze week een aangename verrassing: een cheque van 1013,73 euro van de gemeente Alkmaar. Het geld is afkomstig uit gevonden voorwerpen zoals portemonnees die nooit zijn opgehaald door hun eigenaar.

STICHTING PRAKKIE ONTVANGT CHEQUE UIT HANDEN VAN WETHOUDER ARIE EPSKAMP

Voor veel mensen is december de maand van lekker eten en mooie cadeaus. Helaas zijn er ook in Alkmaar gezinnen voor wie de decembermaand geen feestje is. Deze gezinnen worstelen het hele jaar om rond te kunnen komen. Stichting Prakkie 072 helpt deze gezinnen door ze gratis voedsel, kleding en speelgoed te verstrekken. In december wil stichting Prakkie 072 deze gezinnen een kerstpakket schenken als er daarvoor genoeg donaties/financiële giften beschikbaar zijn.

Stichting Prakkie 072 werkt alleen met vrijwilligers en helpt ongeveer 70 Alkmaarse gezinnen. Ook draagt de stichting bij aan het voorkomen van voedselverspilling door eten te verstrekken dat bedrijven en particulieren schenken.

Wethouder Arie Epskamp die de cheque overhandigde: “Als gemeente Alkmaar beheren we het loket gevonden voorwerpen. Als eigenaren hun vermiste spullen niet ophalen, geven we het geld dat daarin zit graag terug aan de maatschappij. Stichting Prakkie 072 kan wat ons betreft een steuntje gebruiken. Ik dank alle vrijwilligers voor hun inzet!”

Voor meer informatie: Stichting Prakkie072 – stichtingprakkie072.nl

error: Content is protected !!