Alkmaar / Kunst en Meer · 5 oktober 2024

Tussen nu en 30 november 2024 exposeert Linda Groen Schelpenvrouwen in Noordwest

Tussen nu en 30 november 2024 exposeert Linda Groen Schelpenvrouwen in Noordwest

Tussen nu en 30 november 2024 exposeert Linda Groen haar schelpenvrouwen in de vitrines van Noordwest (NWZ), ingang Metiusgracht 10 te Alkmaar. Haar materiaal haalt zij onder andere uit Bergen, Bergen aan Zee en aan zee.

Ziekenhuis aan Zee

Bezoekers een patiënten kunnen zich even aan de kust wanen bij de noordwestelijke vitrines van Kunst Als Medicijn in de locatie Alkmaar van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Noordwest is bij uitstek de wind die, mits krachtig, wulken (zeeslakkenhuizen) naar de kust van Castricum, Egmond, Bergen aan Zee, Schoorl, Camperduin en hoger brengt. Sinds enkele jaren zoekt en raapt Linda Groen deze schelpen op om daar thuis haar ‘wulkenwijfjes’ mee te creëren.

Papier-maché

Iedere schelp geeft zij een eigen karakter en een vormgeving die ze zoveel mogelijk benadrukt door een aanvulling van papier-maché. De aard van dit materiaal maakt dat de schelpenvrouwen niet langer kunnen terugkeren naar het water, zonder daarin op te lossen – net als de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen. In plaats daarvan zweven ze, met het haar verbonden aan een stuk drijfhout of een grillige heidetak uit de bossen van Bergen, in een glazen cilindervaas, bij wijze van ‘luchtaquarium’.

Kunst Als Medicijn

Eerder exposeerde Linda Groen haar schelpenkunst onder meer in Galerie De Kapberg in Egmond aan de Hoef, bij de Kunstuitleen Alkmaar en tijdens de Kunstparade Heiloo. Tijdens dat laatste evenement was zij zelf aanwezig en hoorde ze bezoekers van haar expositie herhaaldelijk roepen: ‘Ik word hier zo vrolijk van!’ Dat was vervolgens ook de reden dat zij is uitgenodigd voor een expositie bij Kunst Als Medicijn, die als doelstelling heeft kunst tentoon te stellen die troost, afleiding en inspiratie biedt.

error: Content is protected !!