Alkmaar · 20 september 2024

Uitbreiding dienstregeling veerdienst Bierkade voortgezet; exploitatie door Stadswerk072

Uitbreiding dienstregeling veerdienst Bierkade voortgezet; exploitatie door Stadswerk072

De dienstregeling van de veerdienst Bierkade–Eilandswal in Alkmaar is vanaf december 2023 uitgebreid met alle zon- en feestdagen. Per week worden gemiddeld 4.600 passagiers overgezet, waarvan ongeveer 400 passagiers op zondagen. De proef om extra te varen op zon- en feestdagen wordt door passagiers erg gewaardeerd en wordt daarom gecontinueerd.

Per 1 januari 2023 is de gemeente-eigenaar van de veerdienst Bierkade–Eilandswal omdat de exploitant met pensioen ging. In februari 2024 is gestart met een openbare Europese aanbesteding voor het leveren van schippers, onderhoud van beide ponten en andere werkzaamheden voor het operationeel houden van de veerdienst. Alleen de vorige opdrachtnemer had ingeschreven op de aanbesteding.

Deze inschrijving is ruim een ton per jaar hoger dan zijn vorige inschrijving; inschrijver kon vermoeden dat ze de enige inschrijver waren en steeds meer schippers met groot vaarbewijs kiezen ervoor als ZZP’er te werken in plaats van in loondienst. Deze inschrijving is aangemerkt als niet marktconform en daarom is besloten om niet te gunnen. De EU-aanbesteding werd daarmee beëindigd.

Er is besloten om de schippers in eigen beheer te nemen bij Stadswerk072. Daar zijn de schippers sinds 1 september 2024 in dienst en wordt de hele veerdienst per 1 januari 2025 overgedragen en opgenomen in de dienstverleningsovereenkomst 2025 met Stadswek072.

error: Content is protected !!