Alkmaar · 28 augustus 2024

Uitstel opvang asielzoekers door waterschade voormalig belastingkantoor

Dashboard voortgang asielopgave Noord-Holland

Op 2 augustus is er waterschade geconstateerd in het leegstaande pand aan de Robonsbosweg 1. Het pand is eigendom van de gemeente Alkmaar en bestemd voor de realisatie van een AZC voor 150 asielzoekers en tijdelijke huisvesting voor 150 statushouders en 150 spoedzoekers.Er is een overstroming geweest, waarbij de begane grond en de eerste drie verdiepingen in het hart van het pand onder water kwamen te staan.

Er is schade aan de plafonds, het elektra en de wanden en vloeren.De waterschade is mogelijk van invloed op de ingebruikname van het pand, dit kan ook gelden vooR de bouwwerkzaamheden die het COA moet gaan verrichten. Op dit moment is echter nog niet duidelijk in hoeverre hier sprake van is.Direct nadat het gebouw weer veilig is, start de gemeente met het uitvoeren van de installatiewerkzaamheden.

Het COA bereidt ondertussen de verbouwing van het AZC verder voor. Nadat de vergunningaanvraag onherroepelijk is, starten zij met de verbouwing. Het streven van het COA is om in het najaar, naar verwachting in november, het AZC in gebruik te nemen.

error: Content is protected !!