Alkmaar / Streekagenda · 11 oktober 2024

Van 6 tot en met 10 november vijfde editie Filmfestival Alkmaar

Van 6 tot en met 10 november vijfde editie Filmfestival Alkmaar

Van woensdag 6 t/m zondag 10 november organiseren we vol trots de vijfde editie van Filmfestival Alkmaar (FFA), met een uitgebreid en gevarieerd programma. Tickets voor het festival zijn vanaf maandag 30 september te koop.

PANORAMAPROGRAMMA

Ons Panoramaprogramma bestaat uit 21 nieuwe films van de crème de la crème van de internationale cinema. Er zijn deze editie nieuwe films van grote filmmakers, zoals The Room Next Door van Pedro Almodóvar, Bird van Andrea Arnold, en Blitz van Steve McQueen. Er zijn sympathieke feelgoodfilms, zoals En fanfare en Le roman de Jim, en indrukwekkende debuutfilms, zoals Vingt Dieux en Le Royaume. Er zijn klassiekers, zoals Paris, Texas van Wim Wenders, er is muziek (Monsieur Aznavour), animatie (Flow), chaos in de keuken (La Cocina) en overweldigende natuur (The Outrun). 

Focusprogramma, retrospectief en masterclasses

Naast het Panoramaprogramma organiseren we twee themaprogramma’s: in het kader van de release van Bird een retrospectief met drie films van regisseur Andrea Arnold. Samen met gast-curator Shariff Nasr stelden we een Palestijns focusprogramma samen met vijf films die inzicht geven in de Palestijnse cinema. En tot slot zijn er voor beginnende filmmakers en aanstormend talent twee Masterclasses, onder leiding van regisseurs Shariff Nasr en Joren Molter. 

Tickets
  • Een kaartje voor een filmvertoning kost € 13,75 inclusief thee of koffie.
  • Het festivalprogramma is gratis toegankelijk met de Cinevillepas.

RANDPROGRAMMA’S

Tijdens FFA organiseren we bij verschillende films een randprogramma, voor meer context en verdieping. Zo komt filmjournalist Gerlinda Heywegen de films Outrun en Flow inleiden. Filmjournalist Joost Broeren maakt speciaal voor FFA video-essays bij La CocinaThe Room Next Door (van Almodóvar) en bij de films van Andrea Arnold. Shariff Nasr (El Houb) geeft een inleiding bij Mayor en 5 Broken Cameras. Bij de vertoning van My Favourite Cake vertelt filmmaker en schrijver Kaweh Modiri over Iraanse cinema. Filmproducent Filmmacht verzorgt een boeiende filmanalyse bij klassieker Paris, Texas van Wim Wenders.

Dus lees, kies, koop tickets en kom genieten van ons prachtige festivalprogramma!

error: Content is protected !!