Alkmaar · 4 april 2024

Vanaf eind juli nachtbus tussen Alkmaar en Den Oever

Vanaf zaterdag 27 juli 2024 rijdt er tussen Alkmaar en Den Oever een nachtbus. De nachtbus rijdt 3 keer per nacht van zaterdag- op zondagnacht. Het gaat in eerste instantie om een proefperiode van een half jaar. Na een half jaar bekijkt de provincie de resultaten en wordt besloten of de proef verlengd wordt.

Het plan voor een nachtbus is opgenomen in het coalitieakkoord 2023-2027 ‘Verbindend vooruit!’. Het huidige College van Gedeputeerde Staten wil met de nachtbus uitgaanslocaties in het buitengebied beter bereikbaar maken, met name voor jongeren.

Traject nachtbus

De nachtbus gaat rijden op het traject Alkmaar Station – Den Oever Busstation. Reizigers uit Den Oever, Wieringerwerf, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard en de omliggende dorpen kunnen met de reguliere bus naar Alkmaar reizen en ’s nachts met de nieuwe nachtlijn terugreizen. De bus sluit in Alkmaar aan op de laatste intercity vanuit Amsterdam.

Voor het traject is gekozen omdat de provincie Noord-Holland verwacht dat hier de grootste groep geïnteresseerde reizigers voor een nachtbus is. Het is bovendien een bekende busroute in Noord-Holland Noord, omdat overdag bus 350 op dit traject rijdt (vanuit de concessie van de provincie Friesland). ’s Nachts gaat de bus rijden met lijnnummer N50. 

error: Content is protected !!