Alkmaar · 17 april 2024

Vandaag en morgen geregeld buien, soms met onweer of hagel. Donderdag overdag droog

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien voor. Vooral in het westen kan hierbij onweer en/of hagel voorkomen. De wind komt uit een noordwestelijke richting en is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor, soms met onweer en/of hagel. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit richtingen tussen noordwest en noord en is zwak tot matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Er komen met name in de zuidelijke helft enkele buien voor met vooral aan het begin van de avond een kans op onweer en/of hagel. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig.

Komende nacht komt er eerst in het zuiden een enkele bui voor, elders is het droog. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden, verder is er weinig wind. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in het oosten tot 5°C aan zee.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en is het droog. De wind komt uit een noordelijke richting en neemt toe naar matig.
Morgenmiddag schijnt de zon geregeld en blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig.
Morgenavond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe. Aan het einde van de avond gaat het in het noordwesten regenen, elders blijft het droog. De wind uit het westen is zwak tot matig, aan zee neemt de wind geleidelijk toe naar vrij krachtig.

(Bron: KNMI)

error: Content is protected !!