Alkmaar · 14 juli 2024

Varnebroek, Kennemersingel, Geestersingel en Kanaalkade mogelijk naar 30KM per uur

Varnebroek, Kennemersingel, Geestersingel en Kanaalkade mogelijk naar 30KM per uur

Er is discussie geweest in de gemeenteraad van Alkmaar over de aanpassing van maximumsnelheden op de wegen die nu nog een snelheid van 50 kilometer per uur hebben. Uitgangspunt van de gemeente Alkmaar is dat wegen die vanwege de beperkt beschikbare breedte niet verkeersveilig kunnen worden ingericht, na aanpassing een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur krijgen. Daarnaast is in de mobiliteitsvisie het principe ’30 na de eerste garage’ voorgesteld.

Er is een eerste verkenning gedaan om een beter beeld te krijgen over welke wegen dit gaat. Het is gebleken dat van de in totaal 64 wegen waar nu een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt er 7 wegen zijn die te weinig beschikbare ruimte hebben en waar nog geen plannen voor zijn om deze aan te passen. Het gaat om de Laan van Brussel, Nicolaas Beetskade, Van Ostadelaan, Mondriaanstraat, Wilhelminalaan, Prinses Julianalaan en Heiloöerdijk. Aanvullend onderzoek is nodig voor de Noorderkade, Herenweg in Oudorp, Picassolaan en Kalkovensweg.

De wegen die nu vanuit het principe ’30 na de garage’ in aanmerking komen om naar 30 kilometer per uur te worden aangepast zijn het Varnebroek, Kennemersingel, Geestersingel en de Kanaalkade. Alle overige wegen kunnen vanuit deze eerste verkenning een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur houden, waarbij een verkeersveilige inrichting nodig blijft. De zaken worden verder uitgewerkt in het Actieplan verkeersveiligheid.

Bron: Mediapartner Beatfm.nl

error: Content is protected !!