Alkmaar · 5 augustus 2024

Verbod gebruik van harddrugs in de openbare ruimte van Alkmaar zijn eerste effecten te tonen

Verbod gebruik van harddrugs in de openbare ruimte van Alkmaar zijn eerste effecten te tonen

Na drie maanden lijkt het verbod op het dragen van messen en het gebruik van harddrugs in de openbare ruimte van Alkmaar zijn eerste effecten te tonen, al zijn de cijfers bescheiden.

Burgemeester Anja Schouten toont zich echter hoopvol. In deze periode heeft de politie vijf harddrugsgebruikers en vier messendragers aangehouden. Ondanks de beperkte omvang van deze cijfers, is de burgemeester tevreden over de snelle implementatie van het verbod, wat volgens haar een aanzienlijke inspanning vergde van de betrokkenen.

De politie waardeert het nieuwe beleid, vooral omdat het nu mogelijk is om direct op te treden tegen openlijk drugsgebruik, iets wat eerder moeilijk was. Het messenverbod wordt ook als nuttig ervaren, al is handhaving uitdagend omdat er een specifieke aanleiding nodig is om iemand te fouilleren.

Schouten benadrukt dat het uiteindelijke doel is om het dragen van messen en openlijk drugsgebruik niet meer als normaal te laten gelden in de samenleving. Ze blijft optimistisch, maar erkent dat het nog te vroeg is om te zeggen of deze verboden op de lange termijn succesvol zullen zijn in het veranderen van gedrag.

Geschreven door CombiMedia NKL BUCH Media

error: Content is protected !!