Alkmaar · 18 augustus 2024

Vertrouwen gemeente Alkmaar in Drukkerij als culturele broedplaats na doorstart

Vertrouwen gemeente Alkmaar in Drukkerij als culturele broedplaats na doorstart

Naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad van Alkmaar heeft het college aangegeven te hebben geanalyseerd dat stichting De Drukkerij niet in staat was om een kostenneutrale exploitatie tot 2030 te bewerkstelligen. Er zijn nu maatregelen getroffen gericht op de versterking van de exploitatie en de governance structuur, zodat de positieve invloed van De Drukkerij op Alkmaar behouden blijft en daardoor is volgens het college de situatie nu verbeterd.

Het stichtingsbestuur heeft de problemen erkend en besloot dat de stichting een overbodige schakel was tussen de gemeente en de gebruikers van het pand. Na opheffing van de stichting worden de tegoeden overgedragen aan de gemeente Alkmaar.

De Drukkerij is inmiddels succesvol doorgestart en de gemeente is in gesprek met betrokkenen om de constructieve samenwerking verder op te pakken zodat partijen zich verder kunnen ontwikkelen. Er is ook een projectleider voor de Drukkerij en er is weer vertrouwen in de toekomst als culturele broedplaats.

Bron: Mediapartner BEATFM
Foto: Archief

error: Content is protected !!