Alkmaar / Streekagenda · 15 mei 2024

Victorie presenteert meer dan 20 artiesten tijden festival Yes In My Backyard

ALKMAAR – Van 17 t/m 26 mei wordt het Victoriepark voor de vierde keer omgetoverd tot festival Yes In My Backyard. In deze prachtige setting kunnen bezoekers concerten en theatervoorstellingen van Victorie en Karavaan bezoeken.

De optredens vinden plaats in sfeervolle tenten of op buitenpodia. Bovendien zijn er allerlei activiteiten in het park voor groot en klein. Victorie presenteert dit jaar maar liefst 21 acts op het festival.

De line-up bestaat uit acts van eigen bodem, en loopt uiteen van veelbelovende nieuwkomers tot artiesten die dit jaar de grote festivalweides veroveren of al regelmatig optreden voor volle zalen. Zo zal podiumfenomeen Ellen ten Damme op vrijdag met twee uitverkochte shows het festival openen en levert niemand minder dan Elmer op 26 mei het slotakkoord. In de grote tent Studio 7 staan ook Ernst Jansz (Doe Maar) en Clean Pete op het podium.

Publiek krijgt op het festival ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium kennis te maken met artiesten die een veelbelovend jaar tegemoet gaan op grotere podia en in januari al grote indruk maakte op Noorderslag. In dit rijtje vinden we onder andere Droom Dit, Morpheus, Collignon en Juliet.

Ook is er een mooi terraspodium in het park met gratis optredens. Hier ziet publiek onder andere schrijver, dichter en performer Joost Oomen, samen met garagejazzband Kruidkoek. Ook raast punk boyband TAXITAXI met korte meezingers en moshpits over het veld en brengt Trikosis een portie dansbare gypsy, folk en klezmer.

Naast concerten kan publiek ook kennis maken met de nieuwe lichting cabaretiers. De finalistentour van Cameretten is dit jaar speciaal voor Yes In My Backyard verhuisd van Podium Victorie naar het Victoriepark.

Voor 5 euro hebben bezoekers een dagkaart en voor 10 euro een weekkaart, met toegang tot het gezellige festivalterrein waar van alles te doen is. Iedere dag zijn er theater of muziek optredens die gratis toegankelijk zijn. Voor betaalde voorstellingen kunnen bezoekers online kaartjes bestellen of op het terrein zelf kaarten kopen. Het volledige programma is te vinden via www.yesinmybackyard.nl.

error: Content is protected !!