Alkmaar / Streekagenda · 7 maart 2024

Vini Amici: een kerk vol wijn, hapjes én muziek

Muziek, heerlijke gerechtjes van diverse restaurants en wijn. Veel wijn. Vini Amici is de naam van Alkmaars eerste grootschalige wijnevent dat op 22,23, en 24 maart plaatsvindt in de Grote Kerk van Alkmaar. De organisatie is in handen van stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk en de opbrengst van het evenement wordt gebruikt voor (restauratie)projecten van de kerk. Geniet van het al het lekkers dat Vini Amici te bieden heeft en sponsor meteen de prachtige Sint Laurenskerk: typisch gevalletje wijn/win. 

Het wijnevent stond al eerder op de planning, maar kon twee keer niet doorgaan. Nu staan alle seinen op groen en dus vormt de Grote Kerk straks het epicentrum voor iedereen die van wijn, lekker eten én gezelligheid houdt. De organisatie is ook verantwoordelijk voor het succesvolle bierfestival Vriendenbock. “We zeiden toen al tegen elkaar: als het bierfestival aanslaat organiseren we ook een wijnevenement”, zegt Frank Kuijper namens Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk. Samen met Lida Mathot organiseert hij dit grootschalige wijnevent. “Vriendenbock is inmiddels een van de topevenementen van Alkmaar, dat afgelopen november voor de zevende keer werd georganiseerd. De vrijdag en zaterdag waren stijf uitverkocht en zondag is het altijd gezellig druk. We verwachten dat dit wijnevenement ook een succes wordt. Alle ingrediënten zijn aanwezig, dus dat gaat zeker lukken.

We ontvangen de bezoekers met een glas bubbels. Ze krijgen vervolgens een glas en kunnen daarmee wijnen proeven van diverse wijnschenkers. Kies voor een glas, of een proefglas dat minder gevuld is zodat je eenvoudig meerdere wijnen kunt proberen. De wijnschenkers hebben een heel divers aanbod en als je wat lekkers proeft, kun je dat altijd in de buurt kopen. Je kunt als vriendengroep natuurlijk ook een fles kopen en die samen opdrinken. Verder hebben we vier deelnemende restaurants: Vito, Turfmarkt, De Fransman en pop-up restaurant Het Tuindiner. Zij maken de lekkerste gerechtjes voor de bezoekers. Voor muziek is er vrijdageen optreden van Davide la Cara (Italiaans), zaterdag treedt Javi Escalera (Spaans/Latin) en zondag laat Davine (Frans) van zich horen. DJ Michael Admiraal maakt het muzikale aanbod compleet.”

Kaarten voor Vini Amici zijn verkrijgbaar via www.viniamici.nl  

error: Content is protected !!