Alkmaar · 4 september 2024

Vitaliteitsmarkten in Alkmaar bevorderen Gezondheid en Welzijn

Vitaliteitsmarkten in Alkmaar bevorderen Gezondheid en Welzijn

De gemeente Alkmaar zet zich in voor het welzijn van haar inwoners door regelmatig vitaliteitsmarkten te organiseren

Deze markten, die tot het einde van dit jaar plaatsvinden, zijn speciaal gericht op het bevorderen van de gezondheid van de inwoners en bieden een breed scala aan activiteiten en informatie. Deelname aan deze vitaliteitsmarkten is geheel gratis. Meer informatie over de exacte data, locaties en aanmeldmogelijkheden is te vinden op www.alkmaarsport.nl/vitaliteitsmarkt. Tussen 23 september en 3 oktober worden weer diverse markten georganiseerd.

Op de vitaliteitsmarkten is er altijd een speciaal vitaliteitsplein aanwezig, waar bezoekers hun gezondheid kunnen laten meten. Deze metingen, die ongeveer 30 minuten in beslag nemen, geven inzicht in verschillende aspecten van fysieke fitheid, zoals coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast worden het eetpatroon, gewicht, vetpercentage en spiermassa geanalyseerd. Na afloop ontvangt elke deelnemer een persoonlijk beweegadvies, waarmee gericht gewerkt kan worden aan het verbeteren van de eigen vitaliteit.

Deze service is volledig kosteloos en speciaal bedoeld voor inwoners van 65 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun gezondheid. Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig aanmelden via Sport Vitaal, waarna ze een tijdstip krijgen toegewezen voor hun vitaliteitscheck.

De markten bieden niet alleen deze check, maar ook een ontmoetingsplaats voor diverse zorg- en welzijnsprofessionals. Oefen- en fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten, wijkverpleegkundigen, vertegenwoordigers van Sport Vitaal, welzijnsorganisaties, de gemeente en de Veiligheidsregio zijn aanwezig om bezoekers te informeren en hun vragen te beantwoorden.

Bij zowel de Vitaliteitscheck als de markt zelf wordt er ook veel aandacht besteed aan valpreventie. Onder het motto ‘Sta Sterk, Voorkom Vallen’ worden inwoners uitgenodigd om hun stabiliteit te laten testen op een slimme vloer, de zogenaamde ‘Smartfloor’. Deze meting is net als de andere diensten kosteloos en biedt deelnemers concreet advies en praktische tips om vallen te voorkomen.

De vitaliteitsmarkten vinden plaats op verschillende locaties in Alkmaar, zoals buurthuizen en wijkcentra. Tussen 23 september en 3 oktober doen zij onder andere Buurthuis Oud Overdie (23 september), Wijkcentrum de Daalder (25 september), Kerk in de Rijp (27 september), Ontmoetingscentrum Wijkwaard (2 oktober) en Huis van de Wijk de Alkenhorst (3 oktober) aan. Bezoekers kunnen zich aanmelden via Sport Vitaal per e-mail of telefoon, en op sommige locaties is vrije inloop mogelijk.

Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Sport Vitaal via fit@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06-28510517 (bereikbaar op werkdagen tot 12.00 uur).

error: Content is protected !!