Alkmaar · 9 april 2024

Voer de Bij bij; Stadswerk072 en de Gemeente Alkmaar sluiten zich aan bij de Nationale zaaicoalitie

Al vele jaren neemt het aantal bijen sterk af, en dat is geen goed nieuws. Zonder deze kleine vrienden zouden we geen sinaasappelsap kunnen drinken of tomaten kunnen eten. Een groot deel van ons eten hangt namelijk af van de bestuiving door bijen. Samen met The Pollinators proberen we de bijen in Alkmaar te helpen!

Dit willen we bereiken door meer bloemen te planten en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe belangrijk bijen zijn en wat ze zelf kunnen doen om te helpen. Daarom doen we mee aan de Nationale Zaaidag op 22 april. Op die dag gaan we zaadjes planten om bijen van voedsel te voorzien. 

Help mee

Jij kunt ook helpen! We zijn namelijk nog op zoek naar plekken waar we de bloemzaadjes op 22 april kunnen planten. Weet jij een mooie plek waar we gras kunnen veranderen in bloemrijk gras? Je kunt deze plaatsen nomineren door vóór 14 april een e-mail te sturen naar groenbeheer@stadswerk072.nl.

Voedselbank

Je kunt je ook aanmelden om een voedselbank voor bijen te worden. Dat kan heel eenvoudig via de website van The Pollinators. Wat houdt een voedselbank zijn in? Als je je aanmeldt als voedselbank krijg je een aantal zakjes met bloemzaadjes thuisgestuurd. Deze kunnen mensen dan bij jou ophalen en in hun eigen tuin of tijdens het zaaievenement planten. Want hoe meer bloemen, hoe meer bijen!

Biodiversiteit 

Door ons aan te melden als partner van de Nationale Zaaicoalitie van The Pollinators, blijven we ons inzetten voor meer biodiversiteit. Als partner van de Nationale Zaaicoalitie willen we samen met The Pollinators ervoor zorgen dat heel Nederland gaat planten voor bijen!

error: Content is protected !!