Alkmaar · 12 juli 2024

Voorstel pilot verruiming openingstijden Achterdam in augustus

Voorstel pilot verruiming openingstijden Achterdam in augustus

De gemeenteraad heeft op 1 juli 2024 de motie pilot verruiming openingstijden Achterdam aangenomen. Daarvoor wordt in Alkmaar de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) tijdelijk aangepast waarmee een pilot voor de duur van een jaar mogelijk wordt gemaakt om de sluitingstijden op de Achterdam te verruimen van 01.00 tot 07.00 uur naar 03.00 tot 07.00 uur van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag.

Tijdens de bespreking van de motie in de raad heeft het college de toezegging gedaan om bij de beantwoording van de motie ook de inbreng van omwonenden, sekswerkers, exploitanten op te halen en te delen met de gemeenteraad. In het raadsvoorstel zal ook een nulmeting van meldingen en incidenten opgenomen worden vanuit de politie en handhaving om ook een kwantitatieve evaluatie van de pilot mogelijk te maken.

Indien er tot de tijdelijke aanpassing van de APV wordt besloten, zal er na 9 maanden een evaluatie en participatie plaatsvinden. Het is de bedoeling eind augustus het raadsvoorstel aan te bieden zodat het in de commissie en raad van september besproken kan worden.

Bron: Mediapartner Beatfm

error: Content is protected !!