Alkmaar · 24 december 2023

WEER: kletsnatte Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag beter weer

Vandaag en morgen: Geleidelijk buien, in de kustgebieden soms stevige buien met kans op onweer

Het wordt een wisselvallig met veel regen en wind. De zon zal weinig te zien zijn. Ook komen langs de westkust zware windstoten voor en op Eerste Kerstdag zal het flink regenen en er staat veel wind.

Zondag wordt het opnieuw zeer mild met 11 tot 13 graden. De zon zal wederom weinig te zien zijn en er is een aanzienlijke kans op regen. De wind waait hoofdzakelijk uit het westen tot zuidwesten en is over het algemeen matig van kracht op de meeste plaatsen. Aan de kust zal de wind echter vrij krachtig zijn, windkracht 5.

Maandag (Eerste Kerstdag) is het zacht en waarschijnlijk behoorlijk nat. Als het meezit, valt de meeste regen in de nacht. Anders zal het overdag langdurig regenen. Het wordt 10 tot 13 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige westenwind met windstoten tot rond 75 km/u.

Dinsdag (Tweede Kerstdag) is het voornamelijk bewolkt met mogelijk af en toe regen. Af en toe kan de zon tevoorschijn komen. Het wordt tussen 8 en 11 graden. Na Kerst blijft het weer wisselvallig, met periodes van sterke wind en temperaturen rond de 8 graden.

Woensdag wordt het minder zacht en is veel kans op regen. Het is wisselvallig en soms onstuimig. Mogelijk waait een stevige wind bij een graad of 9.

Bron: Weer.nl

error: Content is protected !!