Alkmaar · 29 november 2023

Weer: Komende nacht mist, en vorst met winterse neerslag. Kans op ijzel mogelijk

Vandaag is het een dag met bewolkt in Noord-Holland. De temperatuur voor vandaag wordt 3 graden celsius. Waarbij de maximale temperatuur in Noord-Holland ligt tussen de 1 en 4 graden celsius. Vanuit het zuiden blaast een matige wind met windkracht 3. Hierbij ligt de gevoelstemperatuur rond de -0.4 graden celsius.

Vanavond is er aan de kust nog een enkele winterse bui. Elders is het droog met flinke opklaringen en plaatselijk vorming van mist. Het gaat op veel plaatsen licht vriezen en plaatselijk kan gladheid ontstaan door bevriezing. Er is weinig wind, aan de kust is er een matige noordelijke wind.

Komende nacht ontstaat op steeds meer plaatsen mist. Verder is het plaatselijk glad door bevriezing en in het kustgebied mogelijk ook door een enkele (natte)sneeuwbui. De minimumtemperatuur ligt rond -3 °C, landinwaarts kan het plaatselijk afkoelen naar -6°C. Er is weinig wind.

Morgenochtend is er eerst nog op veel plaatsen mist. In het noordelijk kustgebied zijn er enkele buien met (natte) sneeuw. Er is weinig wind, aan de noordkust staat af en toe een matige west- tot noordwestenwind.
Morgenmiddag lost de mist op de meeste plaatsen op, er zijn dan perioden met zon. In het noordelijk kustgebied is een lichte bui met natte sneeuw mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen -1°C waar de mist hardnekkig blijft tot 5°C plaatselijk aan zee.

error: Content is protected !!