Alkmaar / Sport · 14 september 2023

Zesde Bergermeerrun in Alkmaar

Zesde Bergermeerrun in Alkmaar

De BergermeerRun staat bekend om zijn gezelligheid! Midden in de Bergermeer, wordt dit jaar op 23 september het sportveld omgebouwd tot een super gezellig sportevent. Springkussens, picknicktafels, muziek, een hapje en een drankje. En natuurlijk de hardlopers zelf, voor de kids om 12.00 en voor de volwassenen om 14.00 uur.

Ook dit jaar hebben we besloten om een goed doel te betrekken bij de Run. Dit jaar is het het Famieliehuis Noord West geworden. Dit is een plek waar familie en nauw betrokken personen van patiënten die in het ziekenhuis liggen kunnen overnachten. Deze organisatie werkt vrijwel geheel met vrijwilligers en is ook afhankelijk van subsidies en schenkingen. Met deze schenkingen en subsidies is het mogelijk ook bezoekers met een kleine knip de mogelijkheid te bieden om vlak bij hun dierbaren te zijn.

Voor de kids zijn er twee categorieën, 500 en 1000 meter. De volwassenen hebben de keuze uit 5 en 10 km.

De Run staat dus zoals gebruikelijk in het teken van sportiviteit, gezelligheid en het steunen van een goed doel. Jong of oud, het maakt niet uit. De BergemeerRun is geschikt voor lopers en looptsters van 4 tot 90 jaar!

error: Content is protected !!