Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot… Zaterdag 12 november is het zover, dan komt de Sint met zijn Pieten Alkmaar bezoeken!

De boot vaart vanaf 13:00 uur vanuit de richting van Koedijk langs de Kanaalkade richting Bierkade! Sinterklaas wordt vergezeld door de Burgemeester en heel veel Pieten. Op de Bierkade wordt de Sint opgewacht door Bertje Doperwtje en als het goed is door heel veel kinderen die luid zingend Sinterklaas welkom heten! Ongeveer 13:45uur komt Sinterklaas aan bij de Bierkade!

Als de Sint uiteindelijk op zijn paard zit gaat de feestelijke stoet door de Laat, Huigbrouwerstraat, stukje Mient, dan gaat Sint door de Langestraat via de Koorstraat richting de Laat! Daar stapt Sint van zijn paard af om nog even een stukje door de Laat te lopen samen met de Burgermeester om te kunnen kijken hoe de Laat eruit gaat zien! Het is voor de kinderen dan nog even mogelijk om Sinterklaas een handje te geven voor hij in de bus stapt die hem naar de Mare gaat brengen!

De Sint komt om ca. 15:00 uur aan bij de Mare aan de kant van Xenos!! Sinterklaas loopt gezellig tussen de kinderen en hun ouders door! De winnaar wordt bekend gemaakt en halverwege gaat de feestelijke groep samen met de kinderen, danspietjes en iedereen die mee wilt doen een feestje bouwen! Terwijl de Circus Pieten hun acrobatische kunsten vertonen!

En dan als klap op de pepernoot gaat de bus met Sinterklaas en de Burgemeester door naar het Hoefplan! Om ongeveer 16:20 uur stapt de Sint daar uit de bus om ook in het Hoefplan, waar het feestje al aan de gang is, samen met zijn gevolg iedereen gedag te zeggen! Er worden handjes geschut, pepernoten uitgedeeld, gedanst en gezongen! De circus Pieten laten hun kunsten zien!

12 november gaat weer een geweldige dag worden voor alle kinderen uit Alkmaar!