Alkmaar · 29 juli 2024

Zomerse week voor de boeg, met vanaf woensdag enkele (onweers)buien

Hoogheemraadschap: ‘Leg jouw moment vast op een foto en maak kans op mooie prijzen’

Een hogedrukgebied in de buurt van Denemarken gaat voor een paar droge en zonnige dagen zorgen waarbij de middagtemperaturen gaan oplopen richting de 30 graden dinsdag en woensdag. Daarna volgt waarschijnlijk een aantal buien en wat afkoeling.

Maandag hebben we (na nog een matineuze mistbank her en der) een kalme, zonnige en warme julidag. Bij een zwakke tot matige vrij noordoostelijke wind wordt het tussen de 26 en 29 graden. Vlak aan zee treedt wat ‘krimpende zeewind’ op en die houdt het kwik daar onder de duim gedurende de middag. De relatieve vochtigheid daalt tot ongeveer 40 of 35 procent op veel plaatsen in de loop van de middag.

Dinsdag hebben we wederom een voortreffelijke zomerse dag met overal veel zon en vrij weinig wind uit een richting tussen noord en oost. Vlak aan zee kan er nog wat zeewind ontstaan in de middag en daardoor wordt het op de stranden minder warm. In het oosten en zuiden van het land kan nipt een tropische middag worden opgetekend (30 graden en hoger)

Vooruitzichten tot 10 augustus: Rond de maandwisseling volgen enkele buien en ook in de eerste augustusweek zal dat soms zo zijn, maar het blijft gemiddeld steeds (vrij) warm tot tenminste halverwege de maand waarbij de temperatuur af en toe richting de 30 graden kan oplopen.

error: Content is protected !!