Alkmaar · 31 augustus 2024

Zwaar verkeer omleiden? Route door De Rijp op tractors met gedeputeerde Olthof

Zwaar verkeer omleiden? Route door De Rijp op tractors met gedeputeerde Olthof

Op donderdagochtend werd een route door landelijk Alkmaar gereden met wethouder Te Beest en gedeputeerde Olthof, van de provincie Noord-Holland. Samen legden zij per trekker een route van 2 km af langs punten waar zwaar verkeer, letterlijk en figuurlijk, niet past. Als bijrijder kon zowel de wethouder als gedeputeerde Olthof, alle aandacht uit laten gaan naar de route en de specifieke punten waar zwaar verkeer niet wenselijk is.

Na afloop spraken zij over de veiligheidssituatie met elkaar en met de LTO en Cumela in het raadhuis in De Rijp.Hetzelfde doelDe gemeente Alkmaar ziet graag dat bepaalde routes voor landbouw- en vrachtverkeer worden omgelegd, om zo meer verkeersveiligheid te creëren binnen de gemeente Alkmaar. Deze wens komt voor uit het coalitieakkoord van de gemeente en uit vragen van landbouwbedrijven, loonbedrijven en bewoners.

Donderdag gaf gedeputeerde Jeroen Olthof tijdens het werkbezoek aan dat verkeersveiligheid voor de provincie ook de hoogste prioriteit heeft en dat ook hij ziet dat het niet wenselijk is dat zwaar landbouwverkeer door kleine kernen als De Rijp rijden. Tegelijkertijd heeft de provincie ook een verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid op de provinciale wegen.

error: Content is protected !!