Bergen aan Zee · 13 juli 2024

Korren in Bergen aan Zee

Korren in Bergen aan Zee

Zondag 21 juli gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken. Na het binnenhalen kijken we met spanning naar de vangst.

Visjes spartelen, krabbetjes kruipen rond en garnalen glibberen alle kanten op. De IVN-gidsen geven enthousiast uitleg wat er in het net zit. Al snel kijken we een platvisje in de ogen en kunnen we garnalen op onze hand leggen.

We kunnen ons verwonderen over de slimheid van een zeepok die vastzit op een zwaardschede. De pok sluit zich bij eb om uitdroging te voorkomen. Komt het water op, dan gaat hij open en steekt zijn zes paar dunne lange pootjes uit om daarmee plankton te vangen. Korren is een excursie met een grote belevingsfactor.

Om 10:00 starten we vanuit het IVN gebouw “Parnassia”. Parnassia is te bereiken via de Zeeweg ( N 510), vervolgens de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en de bordjes “IVN Parnassia” volgen. In verband met de nog steeds hoge waterstand in het park is deze ingang (hoek Paulineweg/Parkweg) de beste optie, als je droge voeten wilt houden.

De excursie duurt ongeveer twee uur en de kosten zijn 3,00 euro per volwassene (kinderen gratis).

error: Content is protected !!