Bergen aan Zee · 11 augustus 2024

Nationaal Drone Team en Mantrailing-Limburg zoeken naar vermiste man in Duingebied Bergen

Nationaal Drone Team en Mantrailing-Limburg zoeken naar vermiste man in Duingebied Bergen

Dit weekend hebben het Nationaal Drone Team en het hondenzoekteam Mantrailing-Limburg zich aangesloten bij de intensieve zoektocht naar een 58-jarige man die sinds woensdagavond 31 juli vermist wordt in het duingebied van Bergen. Ondanks de inspanningen van politie, vrijwilligers, hulpverleners en andere zoekteams in de afgelopen dagen, heeft de zoektocht tot nu toe helaas geen resultaat opgeleverd.

Ook vandaag 11 augustus zet het Nationaal Drone Team hun expertise in om het zoekgebied nauwkeurig in kaart te brengen met behulp van vijf drones, waaronder de DJI Matrice 30T en de Mavic 3T. Het duingebied wordt systematisch in een rasterpatroon overvlogen, waarbij elke vierkante meter zorgvuldig wordt gefotografeerd. De beelden worden in real-time doorgestuurd naar de centrale commandopost, waar ze met behulp van geavanceerde AI-software worden geanalyseerd. Deze technologie stelt het team in staat om snel potentiële sporen van de vermiste man te identificeren, wat de coördinatie van de zoektocht aanzienlijk versterkt.

Wanneer er tijdens de analyse potentiële sporen worden ontdekt, staat het hondenzoekteam van Mantrailing-Limburg klaar om deze locaties met hun getrainde honden grondig te onderzoeken.

Voor meer informatie of aanvullende vragen kunt u contact opnemen met: Pave Verbeek van het NDT Search Team via telefoonnummer 06-8321-7472.

error: Content is protected !!