Bergen · 24 juni 2024

Gratis kustbus naar Bergen aan Zee deze zomer

Gratis kustbus naar Bergen aan Zee deze zomer

Bergen aan Zee is deze zomervakantie goed bereikbaar dankzij de gratis kustbus. Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september 2024 rijdt de shuttlebus dagelijks tussen 11.00 en 19.30 uur van Bergen Plein naar Bergen aan Zee en terug. De bus rijdt elke 30 minuten volgens een vaste dienstregeling.

 Met de kustbus zorgt de gemeente ervoor dat Bergen aan Zee ook deze zomer goed bereikbaar is voor iedereen. De gemeente stimuleert hiermee milieuvriendelijk vervoer richting het strand. Inwoners en bezoekers worden aangemoedigd om van de fiets en kustbus gebruik te maken.

Wethouder Ernest Briët licht toe: “Het is voor ons van groot belang dat Bergen aan Zee goed bereikbaar is, zeker tijdens de zomervakantie. Inwoners en bezoekers moeten zorgeloos kunnen genieten van onze mooie stranden. Het liefst bereiken ze de stranden met milieuvriendelijk vervoer. En we willen voorkomen dat de buurtbus (buslijn 410) overbelast raakt. Of dat mensen afgeschrikt worden door drukte richting het strand op mooie dagen. Daarom is het aanbieden van een kustbus essentieel voor een mooi strandseizoen. Op deze manier draagt de gemeente bij aan de duurzame bereikbaarheid van Bergen aan Zee.”

De dienstregeling is beschikbaar op 9292.nl en via de reisplanner van Connexxion. De bus biedt plaats aan maximaal 24 personen en het gebruik ervan is gratis.

error: Content is protected !!