Bergen · 15 oktober 2024

Leerlingen van Het Klimduin ontbijten in raadzaal

Leerlingen van Het Klimduin ontbijten in raadzaal

BERGEN NH – Ontbijten in de raadzaal in sportcentrum De Beeck, kan dat? Zeker! Locoburgemeester Yvonne Roos-Bakker en kinderburgemeester Christiaan Verbaas ontbeten vrijdag samen met kinderen uit groep 7/8 van Het Klimduin uit Groet. Daarbij was de raadszaal omgetoverd tot ontbijtzaal. Dit ontbijt vond plaats om gezonde voeding onder kinderen te stimuleren. 

Uit onderzoek van het Nationaal Schoolontbijt blijkt dat veel kinderen in Nederland niet of ongezond ontbijten, terwijl een gezond ontbijt heel belangrijk is voor een goede start van de dag. 

Leerlingen van Het Klimduin ontbijten in raadzaal


Gezellig en leerzaam

De kinderen stelden tijdens het ontbijt vragen aan de locoburgemeester en de kinderburgemeester. De gesprekken gingen over wat de burgemeesters ontbijten, maar ook over hun werk als burgemeester. 

Beiden vonden het niet alleen heel gezellig om samen met de kinderen te ontbijten, maar vooral ook leuk om met ze te praten over hoe je de dag gezond kan beginnen. Een goed ontbijt geeft je de energie die je nodig hebt om te leren en gezond te blijven. Bovendien is het een fijne manier om de dag samen te starten, luidt het verhaal van de wethouder.

Gezonde voeding

Het ontbijt voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum, de bekende schijf van 5. Iedereen genoot van een uitgebreid ontbijtpakket, samengesteld door de ambachtelijke bakker. Wat er op tafel stond? Bijvoorbeeld vers volkorenbrood, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, thee, 30+ kaas, tomaten, appels, jam en 100% pindakaas. Een combinatie van gezond en lekker. (Bron foto: Gemeente Bergen).

error: Content is protected !!