Bergen · 4 maart 2024

Overeenkomst getekend voor 120 nieuwe woningen op voormalige BSV-terrein in Bergen

Overeenkomst getekend voor 120 nieuwe woningen op voormalige BSV-terrein in Bergen

Op de locatie van het voormalig BSV-terrein in Bergen, realiseert Kennemer Wonen 120 nieuwe woningen. Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen en Yvonne Roos-Bakker, wethouder gemeente Bergen hebben de koopovereenkomst voor de bouwkavels ondertekend.

“Nu de handtekeningen zijn gezet, kunnen we de volgende stap zetten voor de realisatie van 120 nieuwe woningen op deze plek. Het wordt een combinatie van sociale huurwoningen en woningen in de middenhuur. Dat is belangrijk, er zijn veel woningzoekenden. Ook in Bergen,” zegt Krista Walter. Yvonne Roos-Bakker vult aan: “Mooi dat we daarvoor nu de eerste schop in de grond kunnen zetten! De woningen zijn hard nodig in de gemeente Bergen en in Kennemer Wonen hebben wij een goede partner gevonden die zich inzet voor meer betaalbare woningen.”

Appartementen en eengezinswoningen
Er is een grote behoefte aan woningen, geschikt voor alle leeftijden. Kennemer Wonen bouwt in totaal vijf appartementsgebouwen en tien grondgebonden woningen. Ieder gebouw heeft 22 appartementen en wordt een mix van twee- en driekamerappartementen. De tien grondgebonden woningen bestaan uit twee lagen en krijgen twee slaapkamers. Alle woningen zijn energiezuinig. Kennemer Wonen wil doorstroming bevorderen en huurders die een sociale huurwoning in Bergen achterlaten voorrang geven. “Bij de bouw van nieuwbouwwoningen is het belangrijk om doorstroming te stimuleren en zo steeds meer de juiste woning voor de juiste woningzoekende beschikbaar te stellen. Een woning die past bij de huidige woon- en leefsituatie van onze huurders en woningzoekenden,” vervolgt Walter.

Park de Beeck
De naam van deze ontwikkellocatie is Park de Beeck. Deze naam is gekozen vanwege de parkachtige omgeving en de nabijheid van Sportcentrum de Beeck. Naast de 120 woningen die Kennemer Wonen hier bouwt, worden op de grond van de gemeente nog 32 koopwoningen gebouwd. De gemeente gaat deze grond te koop aanbieden aan marktpartijen met de plicht de woningen te bouwen zoals bepaald in het bestemmingsplan voor maximaal € 450.000 voor een tussenwoning en € 475.000 voor een hoekwoning. De toekomstige eigenaar is verantwoordelijk voor de verkoop van de 32 koopwoningen. Aangezien de eigenaar nog niet bekend is, kan nog niet worden ingeschreven op de woningen.

Planning
Als alles volgens verwachting verloopt, kan de bouw eind 2024 / begin 2025 starten. De woningen worden niet allemaal tegelijkertijd in aanbouw genomen, maar gefaseerd gebouwd. In 2021 is het bestemmingsplan voor het gebied onherroepelijk vastgesteld. In de periode daarna is het plan verder uitgewerkt. “Met de handtekeningen op de koopovereenkomst kunnen we eindelijk echt de schop in de grond zetten”, sluiten Krista Walter en Yvonne Roos-Bakker af.

error: Content is protected !!