Broek op Langedijk / Sport · 25 juli 2023

Ientje Toe nog altijd ‘hot’ voor tennisveteranen

Vijftiende editie Spaansen Bloemen-toernooi van TC Langedijk

LANGEDIJK – Het in tenniskringen nog altijd populaire Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentoernooi is alweer toe aan z’n vijftiende aflevering. Gemiddeld telt dit evenement rond de 350 tennissers van 40 jaar en ouder, een aantal dat ze bij TC Langedijk ook nu weer hopen te behalen. De eerste ralley’s worden gespeeld op vrijdag 8 september en de finalepartijen zijn zondag 17 september.

Bart Rietveld en William Wouters laten namens het organisatiecomité weten dat er in die periode ongeveer 320 Ientje Toe-partijen zullen worden gespeeld. ,,Er wordt gespeeld met 33 speelschema’s voor de verschillende dubbels in de categorieën 5 tot en met 8. Iedereen wordt ingedeeld in poules zodat je sowieso minimaal twee of meer wedstrijden speelt.’’

Extra ronde
Ientje Toe is nog steeds het enige tennistoernooi in de hele regio waarbij óók de nummer twee van de poule minimaal een ronde extra speelt. ,,Wie de eerste partij verliest hoeft dus nog niet te wanhopen. Zelfs dan maak je nog kans om een ronde verder te komen’’, wijzen Rietveld en Wouters op een sterk punt waarmee ‘Ientje Toe’ z’n naam alle eer aan doet.

Mede daarom kent dit dubbeltoernooi voor veteranen van veertig tot ruim tachtig jaar een hoge attractiewaarde. En dat geldt ook voor bezoekers die hier altijd veel oude bekenden tegenkomen en zo een reüniesfeer ervaren.

En ja, niemand gaat de baan op om te verliezen, maar natuurlijk zijn er ook de meer prestatiegerichte deelnemers. Zoals die in de categorie 5, waar zeer aantrekkelijk tennis te zien is. Bij de vorige editie gingen Tim Borst en Mark van der Gragt van TC Langedijk met de titel aan de haal. Dit koppel versloeg het duo Marco de Gier (TV De Tulp)/René Mul (TC Langedijk). Wellicht rolt er dit jaar een boeiende revanche uit, maar er zijn ongetwijfeld andere kapers op de kust.

Hoe dan ook, recreatietennis staat bij Ientje Toe centraal en daar spelen ze bij TC Langedijk altijd goed op in. ,,Als iedereen zich hier lekker thuis voelt op de baan, en daarna ook op ons terras of in de kantine, dan zijn wij helemaal tevreden. Want daar doen we het met z’n allen voor.’’

Daarom ook is de kantineploeg zo belangrijk, met elke dag een speciaal menu tegen een klein prijsje. En vrijdag 15 september is er traditiegetrouw weer een gratis zuurkoolmaaltijd met worst voor alle deelnemers. Ook tussen de partijen door zorgt het kantineteam altijd wel voor gratis hapjes.

Ook na vijftien jaar is Spaansen Bloemen nog steeds de hoofdsponsor die – samen met de nodige andere sponsoren – helpt om te zorgen voor een immer fleurige aankleding van het tennispark aan de Potjesdam.

Inschrijven

Mensen die nog geen tennismaatje voor Ientje Toe hebben gevonden kunnen zich toch gewoon aanmelden. Dan zorgt de toernooiorganisatie van TC Langedijk namelijk voor een geschikte dubbelpartner. De traditionele verloting, met een chalet voor week in Oostenrijk als hoofdprijs, zal ook dit jaar niet ontbreken.

De inschrijving is al geopend voor het 15e Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi. Dit kan via de website van de KNLTB toernooi website https://mijnknltb.toernooi.nl

Deelname kost per onderdeel 11 euro per persoon.

error: Content is protected !!