Broek op Langedijk · 16 augustus 2024

Vragen over toekomst van Geestmerambacht

Burgemeester Poorter zeer ontstemd over het gedrag tijdens laatste kerstavond

De gemeenteraden van Dijk & Waard en Alkmaar worden betrokken bij de financiële en bestuurlijke ontwikkelingen tijdens een informatiebijeenkomst in september. Het college van Alkmaar heeft de intentie bekendgemaakt om vier grote evenementen toe te staan op het Geestmerambacht. In het bestemmingsplan van 2008 staat echter dat er maximaal drie grote evenementen zijn toegestaan.

Een aantal oppositiepartijen vinden de wens van het college niet verenigbaar met het bestemmingsplan en willen dat het college de mogelijke bestemmingsplanwijzigingen eerst voorlegt aan de gemeenteraad. Inkomsten uit evenementen kunnen helpen bij de financiële uitdagingen die het Rrecreatieschap Geestmerambacht GAB. De bijdrage van de deelnemende gemeenten is gestegen van € 403.470 in 2021, waarvan € 216.517 voor de gemeente Alkmaar, naar € 757.118 in 2025, waarvan € 405.782 voor de gemeente Alkmaar.

De partijen denken echter dat een intensivering van kleinere evenementen een betere oplossing is. Volgens de partijen zou er op de jaarlijkse begroting van zo’n € 2,8 miljoen fors bezuinigd kunnen worden op ‘bestuur en ondersteuning’ en ‘ontwikkeling en inrichting’ door het gebied te laten onderhouden door de uitvoeringsdiensten van de gemeenten Alkmaar en Dijk & Waard.

Geschreven door CombiMedia NKL BUCH Media

error: Content is protected !!