Castricum / Regio / Sport / Streekagenda · 21 maart 2024

Wandelen door het Land van Hilde

Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, is het landschap rond archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum het decor voor het nieuwe wandelevenement ‘Wandelen door het Land van Hilde’. Deelnemers kunnen de verhalen over het Oer-IJ-landschap boven én onder de grond ontdekken tijdens drie verschillende themawandelingen van 6 of 15 kilometer.

De thema’s waar men uit kan kiezen zijn: ‘Strijd in het landschap’, ‘Zand, Duin en Bosch’ en ‘Kastelen en Buitenplaatsen’. De routes voeren de deelnemers langs de zichtbare én onzichtbare historie van de regio. Zo wordt tijdens de route ‘Strijd in het landschap’ stilgestaan bij de Slag bij Castricum in 1799 en de Duitse Atlantikwall.

Op de route ‘Zand, Duin en Bosch’ ontdekt men o.a. de historie van Duin en Bosch van gesticht naar landgoed en worden kastelen en poldergezichten afgewisseld in de route ‘Kastelen en Buitenplaatsen’. Alle routes starten bij Huis van Hilde met een verhaal van verhalenverteller Bastiaan de Zwitser. Onderweg wordt er door de Oer-IJ-gidsen stilgestaan bij de (bewonings)geschiedenis van het ‘Land van Hilde’.

Gezinnen met jonge kinderen die nog niet zo ver kunnen wandelen kunnen ‘Hildes Rondje’ lopen. Een beleveniswandeling van ongeveer drie kilometer door de omgeving van Huis van Hilde. Rond Huis van Hilde worden tijdens het wandelevenement diverse 17e-eeuwse historische activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Inschrijven voor Wandelen door het Land van Hilde is verplicht en kan via de website van Huis van Hilde: www.huisvanhilde.nl. Deelname kost €12,50 per persoon. Per route is er ruimte voor 20 deelnemers. Na de wandeling is er nog de mogelijkheid om het museum te bezoeken voor nog meer verdieping over de geschiedenis van onze omgeving en haar bewoners.

error: Content is protected !!