Cultuur / Noord-Holland · 23 augustus 2023

Co-creatie bewoners van Hoorn & Luw Art Tara in West-Fries Museum

De stemmen en gedachten van de bewoners van Noord-Holland zullen binnenkort resoneren in de musea van onze regio. Tijdens de succesvolle evenementen Jungle In The Bieb in zowel Alkmaar als Hoorn hebben de bewoners zich verdiept in belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Deze waardevolle dialogen vormen nu de bron van inspiratie voor twee unieke kunstwerken, die een thuis zullen vinden in het Westfries Museum in Hoorn en het Stedelijk Museum Alkmaar.

De portretten worden gecreëerd door getalenteerde kunstenaars Luw Art Tara en Maria del Carmen als onderdeel van het project Gezichten van Noord-Holland en zullen stralen als het hoogtepunt van de langverwachte Jungle In The Museum evenementen. Het kunstwerk van Luw Art Tara zal op 27 augustus om 11:00uur worden onthuld in het Westfries Museum! De onthullingen tijdens Jungle In The Museum beloven niet alleen een viering te zijn van kunst en cultuur, maar ook van een grotere gemeenschap, verbondenheid en diversiteit. Extra leuk: de onthulling is open voor alle bewoners van Hoorn en omgeving. Wees welkom op 27 augustus om 11:00uur in het West-Fries Museum.

Noord-Holland barst van het talent

Christian Nana, de visionaire oprichter van Stichting Work Heart Make Art (WHMA), benadrukt het cruciale belang van Jungle In The Museum en het project Gezichten van Noord-Holland: “Het is van onschatbare waarde dat de bewoners van Noord-Holland zichzelf kunnen terugzien in de kunst en cultuur van onze regio. We willen een inclusieve ruimte creëren waarin iedereen, ongeacht achtergrond, zich vertegenwoordigd voelt. Het stikt in Noord-Holland van talent en creativiteit, en het is onze missie om dit te omarmen en te delen.”

Stap naar verandering

De roep om meer inclusiviteit en diversiteit in de kunst- en cultuursector is een kwestie die al geruime tijd speelt. Met het ambitieuze project “Gezichten van Noord-Holland” en in nauwe samenwerking met Stichting Work Heart Make Art wordt nu de eerste stap gezet naar verandering, niet alleen voor de musea, maar voor de gehele Noord-Hollandse regio.

Iedere stem telt

Met een toewijding aan een inclusieve kunstwereld, waar iedere stem telt en waar verschillende perspectieven elkaar versterken, staan we aan de vooravond van een veelbelovende en transformerende reis. De kunst- en cultuursector van Noord-Holland wordt getransformeerd naar een ruimte die ons allen weerspiegelt, een ruimte waar creativiteit en diversiteit bloeien en waar de grenzen van inspiratie en begrip worden verlegd. En dat is exact waar Stichting Work Heart, Make Art voor staat!

Wil je meer weten over de kunstwerken, Jungle In The Museum, kijk dan op www.jitsfestival.nl.

error: Content is protected !!