Alkmaar / Cultuur · 19 februari 2024

Geef je mening over cultuur in Alkmaar

Geef je mening over cultuur in Alkmaar

Alkmaar groeit de komende jaren uit tot een gemeente met zo’n 130.000 inwoners. Het is belangrijker dan ooit om te zorgen voor een fijne plek om te wonen en te leven. Kunst en cultuur spelen daarbij een belangrijke rol. Van muziek tot theater, van kunst in de openlucht tot festivals, en alles daartussenin. De gemeente Alkmaar gaat daarom aan de slag met een cultuurvisie voor 2040, voor zowel de stad als de dorpen.

De gemeente hoort graag uw mening!

Uw ideeën over kunst en cultuur in Alkmaar is heel waardevol. Vertel ons wat u graag ziet of doet, of juist mist in de gemeente. U kunt uw mening delen door een vragenlijst in te vullen op onze website: www.alkmaar.nl/cultuurvisie2040. Het invullen kost maar 5 minuten van uw tijd.

Wethouder Anjo van de Ven benadrukt: “Cultuur is van ons allemaal. Een nieuwe visie op cultuur maken we samen. Uw input is dus erg belangrijk.” Naast de vragenlijst organiseren we ook gesprekken in verschillende wijken. Zo kunt u direct meepraten over hoe cultuur in Alkmaar versterkt kan worden.

Startbijeenkomst

De aftrap voor dit mooie initiatief vond plaats op vrijdag 16 februari. Wethouder Anjo van de Ven gaf het startschot in Cultuurcafé Fabrique Unique. Een inspirerende start van een belangrijk gesprek over de toekomst van cultuur in Alkmaar.

Wat verstaan we onder kunst en cultuur?

Bij kunst en cultuur kunt u denken aan allerlei activiteiten. Of u nu houdt van muziek maken, dansen, kunst bekijken, lezen, of genieten van live-optredens in de horeca, het valt allemaal onder cultuur. We zijn benieuwd naar wat u belangrijk vindt!

Laat uw stem horen

Tot 10 maart kunt u uw mening geven. Samen zorgen we ervoor dat Alkmaar een gemeente blijft waar kunst en cultuur bloeien, voor iedereen.

Vragenlijst Cultuurvisie2040

error: Content is protected !!