De Rijp / Kunst en Cultuur · 4 juli 2023

Kleurrijk De Rijp: een maand lang kunst, zang en Mexicaanse delicatessen

Kleurrijk De Rijp: een maand lang kunst, zang en Mexicaanse delicatessen

Het wordt een mooie zomer in Graft en De Rijp. Want Museum In ’t Houten Huis, Museum Jan Boon, cultureel centrum De Groene Zwaan en het beheer van de monumentale raadhuizen in De Rijp en Graft en de Grote Kerk organiseren van 1 juli tot en met 31 augustus 2023 het kunst-, culturele en culinaire evenement Kleurrijk De Rijp. Het thema is ‘jong talent’.

In Kleurrijk De Rijp komen het op weg helpen van lokaal talent, promotie van de regio Graft-De Rijp en het bestendigen van de samenwerking tussen culturele organisaties en bedrijven samen. Dat is goed voor levendigheid, saamhorigheid, instandhouding cultuur en erfgoed en een stimulans voor de lokale economie.

Jong talent staat centraal

Na een succesvolle try-out van Kleurrijk De Rijp in 2019, met uitverkochte arrangementen, staat dit jaar ‘jong talent’ centraal. De jonge meubelmakers Guus van Velthuijsen en Laura Bosman uit Graft exposeren hun ambacht in de Rijper musea In ’t Houten Huis en Jan Boon en in de Grote Kerk van De Rijp. Guus werd in 2018 en 2019 Nederlands kampioen meubelmaken.

Workshops Guus en Laura en meer

Het duo geeft tijdens Kleurrijk De Rijp twee workshops en begeleidt het spectaculaire evenement boomstamzagen. Guus en Laura hebben het logo van Kleurrijk De Rijp omgezet in hout. Net voor de opening van Kleurrijk De Rijp worden de letters geschilderd door groep 4 van De Tweemaster, onder leiding van juf Lisa. De grote houten letters staan op het eilandje achter Museum Jan Boon.

Kleurrijk plankje met lekkers

Speciaal voor de horeca hebben Guus en Laura serveerplankjes gemaakt waarop de restaurants onder de naam ‘Kleurrijk plankje’ lekkers aanbieden in combinatie met een flesje Leeghwaterbier van de jonge, talentvolle Rijper brouwerij Leeghwater of een alcoholvrij drankje. Schuif aan bij de deelnemende horecabedrijven en bestel zo’n plankje!

Bijzondere aftrap: jaarlijkse Rijper Haringparty ondernemersvereniging in tuin Museum Jan Boon – vrijdag 30 juni

Op speciaal verzoek van Kleurrijk De Rijp organiseert Ondernemersbelang Graft-De Rijp zijn jaarlijkse Rijper Haringparty in de tuin van Museum Jan Boon. Tijdens het evenement wordt het eerste haringvaatje geveild. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Kleurrijk De Rijp. Met livemuziek van uniek talent. Iedereen is welkom. Gratis entree!

Opening op zondag 2 juli!

Een prachtig programma gepresenteerd door Erik van de Hoff met een introductie van Guus en Laura, talentvolle musici, Leeghwaterbier en meer. Gratis entree!

Optredens muzikaal talent

Kleurrijk De Rijp biedt ook muzikaal talent uit de regio een podium. Op verschillende locaties zijn optredens. Alle optredens zijn gratis.

Kunstexposities

In de Grote Kerk zijn exposities van talent van onder andere Crejat – De nieuwe Academie uit Alkmaar. In Raadhuis Graft toont fotograaf Karin van Velthuijsen natuurlandschappen van de Eilandspolder.

Kanowedstrijd/demonstratie

In het kader van de tentoonstelling ‘De geheimen van de kajak’, in Museum In ’t Houten Huis, waarbij het topstuk van het museum centraal staat, organiseert Kleurrijk De Rijp in samenwerking met Kanovereniging Argonauten uit De Rijp een kanowedstrijd/demonstratie in de Buizenhaven, in vroeger tijden de thuishaven van de haringvloot van De Rijp met zo’n tachtig haringbuizen.

Workshop toneel

Schuilt er in jou een acteur? Onder leiding van de spelers van de succesvolle Toneelvereniging Benedictus kun je proeven aan toneelspelen in deze leuke, leerzame en inspirerende workshop toneel.

Leeghwaterborreltocht

Onder leiding van de Rijper ‘Mister Leeghwater’ Jan van Beek organiseert Kleurrijk De Rijp in samenwerking met Brouwerij Leeghwater in De Rijp een ‘Leeghwaterborreltocht’. Je kunt mee naar diverse monumenten en culturele organisaties waar Leeghwaterbiertjes en hapjes worden geserveerd en je van de brouwers van Leeghwater uitleg krijgt over de verschillende biersoorten. De tocht eindigt in het ‘Leeghwatercafé’ (in De Groene Zwaan) met livemuziek.

Wandel/vaarconcert

Een wandel- en vaartocht langs diverse (monumentale) locaties met exposities, livemuziek op de boot en expert Jan de Jong die vertelt over de bodemschatten van de Eilandspolder.

Kijk voor het uitgebreide programma en deelname aan de activiteiten en workshops op ‘Programma’. Geef je snel op!

Doe jij ook mee?

Kleurrijk De Rijp heeft nog wat ruimte om jong muzikaal talent te laten optreden in en om de monumenten van De Rijp. Zing je of bespeel je een instrument (solo of in een ensemble) en vind je het leuk om jouw talent aan een publiek te laten zien?

Meld je dan aan via:

info@kleurrijkderijp.nl

Ook voor nadere informatie kun je ons via dit mailadres bereiken.

error: Content is protected !!