Dijk en Waard · 14 augustus 2024

Cameratoezicht tijdens Tour de Waard

Politie basisteam Alkmaar vraagt tijdelijke flex-ANPR-camera's aan

Zondag 18 augustus vindt het populaire wielerevenement Tour de Waard weer plaats in de gemeente Dijk en Waard. Al jarenlang is dit een prachtig evenement waar sport en elkaar ontmoeten centraal staan. Met het oog op verstoringen van de openbare orde tijdens andere evenementen eerder dit jaar, neemt de gemeente extra maatregelen.

Om soortgelijke situaties tijdens Tour de Waard te voorkomen, hebben de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente, in overleg met de organisatie van het evenement, besloten om vijf openbare orde camera’s te plaatsen op de Middenweg en het Raadhuisplein. 

Deze camera’s worden geplaatst op vrijdag 16 augustus en verwijderd op maandag 19 augustus. Tijdens het evenement zullen de camera’s op specifieke momenten live worden bekeken, zodat de politie direct kan ingrijpen – indien nodig.

De opnames worden alleen gemaakt van de openbare ruimte. Er worden geen opnames gemaakt van privéwoningen of bedrijfsruimten, en de beelden worden niet openbaar gemaakt. Bezoekers worden door middel van informatieborden op de hoogte gesteld van het cameratoezicht bij het betreden van het gebied. 

error: Content is protected !!