Egmond aan den Hoef · 25 augustus 2023

Kruispuntonderzoek Egmond aan den Hoef

Kruispuntonderzoek Egmond aan den Hoef

Gemeente Bergen is van plan om in 2025 de verkeerslichten op het kruispunt bij de Albert Heijn in Egmond aan den Hoef (Egmonderstraatweg, Herenweg, Heilooër Zeeweg) te vervangen en gaat daarom een kruispuntonderzoek verrichten. 

De verkeerslichten zijn aan het einde van hun levensduur. Om een weloverwogen beslissing te maken hoe de toekomstige situatie op het kruispunt eruit komt te zien, is het nodig om de verschillende verkeersstromen op dit kruispunt inzichtelijk te krijgen.

Camera’s en privacy

Daarom wordt in de week van 28 augustus en 18 september met camera’s een verkeersonderzoek uitgevoerd. De camera’s worden bevestigd aan bomen, verkeersborden en lantaarnpalen en zijn voorzien van een eigen energiebron.

De privacy is volledig gewaarborgd bij de cameratellingen. Kentekens zijn niet leesbaar, mensen komen niet herkenbaar in beeld en de beelden zijn alleen voor intern gebruik. Na analyse van de beelden voor het verkeersstromenonderzoek, worden deze definitief gewist. Zo voldoen wij aan alle AVG- en overige privacywetgeving.

error: Content is protected !!