Vriendengroep bouwt zomer festival Egmond aan den Hoef verder uit

Vriendengroep bouwt zomer festival Egmond aan den Hoef verder uit

Na twee succesvolle edities kijken Egmond en omgeving reikhalzend uit naar de derde editie van het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. “De weersvoorspellingen zijn erg goed en we zijn er helemaal klaar voor” aldus Kevin Beers van de organisatie. “We hebben weer wat leuke nieuwe dingen toegevoegd”.

Indrukwekkende shows

Zo kunnen gasten op www.festivalegmond.nl een gele “Zomerfestival Egmond” zwembroek bestellen om helemaal in stijl naar Dries Roelvink te komen, die optreedt tijdens de grote vrijdagmiddagborrel. Ook is gedacht aan een mogelijkheid dat Nederland de EK finale speelt. Er staat een groot scherm van 20m2 achter de artiesten. “Dit scherm gaat echt voor indrukwekkende shows zorgen tijdens hele weekend” volgens Kevin. Er zijn nog een aantal verrassingen, maar die laat de organisatie pas zien tijdens het evenement zelf. Volgens de organisatie is er in ieder geval gezorgd voor een upgrade van het evenement waar gasten door zullen worden verrast.

Liveoptredens van donderdag t/m zondag

Het hele weekend is er volop livemuziek. Na de kortebaan Draverij op donderdag kunnen jong en oud komen na draven met de muziek van Jeffrey Lind. De Grote Vrijdagmiddagborrel start om 16:00 uur en staat in het teken van Amsterdamse gezelligheid. Naast Dries Roelvink, die eind mei de Johan Cruijff ArenA nog op zijn kop zette, spelen op vrijdag ook Sven Versteeg, Davey Bindervoet en DJ Oasis. Zaterdag starten de Bankoe-Games om 12:00 uur met de hylarische warming-up. Na de spelen gaat vanaf 17:00 uur het dak eraf met o.a. The Local Boyzz; naar eigen zeggen een ongetemde energieke feestband met een breed arsenaal aan nr. 1 hits. Ook staat Sweet le Freak garant voor “voetjes van de vloer”. Op Zondag spelen verschillende Egmondse bands voor alle leeftijden. REcoverED trapt om 13:00 uur af met muziek uit de jaren 70. Als hoogtepunt van de avond speelt Bob en de Blueband. Nieuw bij deze laatste band is de geweldige zangeres Suzan, o.a. bekend van het televisieprogramma “The Clash of the Cover Bands”. En er is meer, veel meer…Kijk voor het volledige programma en tijden op www.festivalegmond.nl.

Het succes

De animo voor het Zomerfestival Egmond lijkt weer groter te zijn dan vorig jaar. Dat is volgens Ron Tervoort, één van de organisatoren, te merken aan de vele aanvragen voor een tafel tijdens de vrijdagmiddagborrel en de Bankoe-Games. De inschrijvingen van de Bankoe-Games was binnen 12 minuten vol zaten. De organisatie denkt dat een belangrijk deel van het succes komt omdat men ernaar streeft een gastvrij festival neer te zetten. Dat betekent geen rijen, goede muzien en vooral waar voor je geld. Door voor alle leeftijdsgroepen iets te organiseren lukt het om deze mensen allemaal tegelijk op het festivalterrein te hebben. Jong en oud door elkaar staat garant voor een fantastische sfeer.

Wees welkom

Het Zomerfestival Egmond vindt plaats van donderdag 11 t/m zondag 14 juli 2024 in Egmond aan den Hoef. Kijk voor alle informatie op www.festivalegmond.nl.

error: Content is protected !!