Egmond aan Zee · 4 oktober 2023

Wederom recordaantal inschrijvingen Fjoertoer Egmond

Er staan al ruim 15.500 wandelaars ingeschreven voor de avontuurlijke Fjoertoer Egmond, nu al een recordaantal! Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november wordt Egmond aan Zee en omgeving voor de 9e keer omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs. Na een sfeervolle start vanuit Hotel Zuiderduin, wijzen duizenden lichtbakens deelnemers de weg in de duisternis. Sportorganisatie Le Champion heeft deze editie nog ruimte voor zo’n 600 deelnemers. Zaterdag is al volledig uitverkocht. Op vrijdag zijn er nog startbewijzen beschikbaar op de 16 en 20 km.

Vorig jaar koos Le Champion ervoor de afstanden in te korten naar 12, 16 en 20 km, zodat wandelaars ruimer de tijd konden nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. De Family Fjoertoer van 6 km is wel in zijn eigen, vertrouwde jasje georganiseerd. Deze beslissing lijkt, gezien de stijgende populariteit, z’n vruchten af te werpen.
De afstanden lopen door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee. Le Champion wil dit jaar bewoners en ondernemers nóg meer betrekken en laat daarom de route ná de start en richting de finish meer door het centrum van Egmond aan Zee gaan. Op dit moment komen de meeste deelnemers uit Alkmaar, ruim 1.200 en staan op het moment van schrijven 8 verschillende nationaliteiten aan de start.

Fairytale Fjoertoer
De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De vorige editie was dat Fjoertoer Wildlife. Het thema van dit jaar is Fairytale Fjoertoer. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de Egmonden en Heiloo omgetoverd naar een wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de 7 dwergen. Alle dromen komen uit in de fantasiewereld en het sprookjesbos van de Fjoertoer.

Wandelen voor het goede doel
De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie worden. Van het uiteindelijke bedrag wordt nieuwe uitrusting aangeschaft, denk aan een overlevingspakken van zo’n € 1.500,- en werkpakken van € 450,- per stuk.

Inschrijven
Inschrijven voor de 9e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. Gezien de populariteit verwacht Le Champion dat het wandelevenement binnenkort is uitverkocht.

error: Content is protected !!