Egmond aan Zee · 16 juli 2024

Zomerse temperaturen weer even terug in ons landje

Zomerse temperaturen weer even terug in ons landje

Vandaag en woensdag is het aanvankelijk nog zwaar bewolkt met wat regen in het noorden en noordwesten van het land. Elders blijft het nagenoeg droog en is er aardig wat zon te zien. De wind uit het zuidwesten ruimt naar noordwest en is meest matig. Het wordt nipt 20 graden op de westerstranden tot al 23-24 graden in Brabant en Limburg met de zon erbij.

Donderdag ontwikkelt zich een solide hogedrukgebied boven onze omgeving dat geleidelijk uitstraalt in noordoostelijke richting. Dit houdt in dat de atmosfeer verder stabiliseert en de ruimte voor de zon toeneemt. De temperatuur stijgt op meer plaatsen naar zomerse waarden (tot 27 graden) en er staat niet veel wind meer onder invloed van die luchtdrukstijgingen.

Vooruitzichten tot 22 juli: Na ook een zomerse vrijdag en wellicht (een deel van) zaterdag met hoogste temperaturen richting 32 of 33 graden, volgt er rond zaterdag weer een fase afkoeling die mogelijk gepaard gaat met een (actieve) buienlijn. Vervolgens keert het typisch Hollandse (gematigde) weerbeeld in vol ornaat terug: het handelsmerk van de zomer 2024.

error: Content is protected !!