Heerhugowaard / Streekagenda · 20 februari 2024

Activiteiten in februari bij Sterrenwacht Saturnus

HEERHUGOWAARD – Ook in de maand februari organiseert Sterrenwacht Saturnus diverse leuke en leerzame bijeenkomsten voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende wereld van de ruimtevaart, het heelal en ons sterrenstelsel.

Vrijdag 9 februari: Lezing – REISVERSLAG NAMIBIE.
U wordt meegenomen naar de sterrenhemel in Namibië en welke bijzonderheden daar, aan het zuidelijk halfrond, kunnen worden waargenomen. Waaraan je allemaal moet denken bij het waarnemen van objecten aan de andere kant van de evenaar. 

Vrijdag 16 februari: Lezing – PIET MEESTERS, ASTRONOOM EN TELESCOOPBOUWER.
Besproken wordt zijn astronomisch werk in Nederland als ook in voormalig Nederlands Indië, maar ook over de door hem gebouwde telescopen, de atlas en o.a. zijn tocht  naar de totale zonsverduistering in Zweden in juni 1954. ​

Vrijdag 23 februari: Lezing – CHINA IN DE RUIMTE.
De Chinezen zijn vaak al net zo geheimzinnig over hun plannen als de Russen. Dat maakt het niet makkelijk om inzicht te krijgen in hun vorderingen. Vanavond een poging om de stand van het Chinese ruimtevaart programma in kaart te brengen.

Zaterdag 10 februari: JEUGDGROEP. Aanvang 19.00 uur.
Aanvang lezingen: 20.00 uur; zaal open om 19.30 uur.
Toegang lezingen: 3,50 euro (inclusief koffie/thee),

Je vindt Sterrenwacht Saturnus aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard (ingang tennispark). Meer info op www.sterrenwachtsaturnus.nl/activiteiten/maandprogramma en op Facebook. 

error: Content is protected !!