Heerhugowaard · 9 augustus 2023

Hoofdweg en fiets- en voetpad Zuidtangent afgesloten

Aannemer Boskalis is op maandag 7 augustus begonnen met werkzaamheden op de hoofdrijbanen van de Zuidtangent in Heerhugowaard. De weg was in eerste instantie alleen afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers was de weg nog wel in gebruik. De gemeente heeft opgemerkt dat de nieuwe verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers niet veilig genoeg is. Daarom is de Zuidtangent nu ook afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Het autoverkeer, dat op de Westtangent via een rijstrook zonder verkeerslicht de Zuidtangent passeert, kon onvoldoende inschatten waar en wanneer fietsers en voetgangers oversteken. Daarnaast rijden er nog zoveel auto’s dat het voor fietsers en voetgangers moeilijk is om de Westtangent in één keer over te steken. Om te voorkomen dat er ongelukken ontstaan, is er besloten om ook het fiets- en voetpad tussen het Stationsplein en de Parelhof af te sluiten.

Deze afsluiting is tot en met 26 augustus 2023. Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute. Dit is een veilige fietsomleiding via de Stationsweg en over fietsbrug de Krul bij de N242. Deze route kost voor fietsers maar weinig extra tijd. Wij beseffen dat de omleiding voor voetgangers een grotere omweg is, maar het openhouden voor alleen voetgangers is helaas geen optie. Vanaf eind augustus zijn de werkzaamheden op de Zuidtangent afgerond en is de weg klaar voor de toekomst!

error: Content is protected !!