Heiloo · 16 februari 2024

Burgerinitiatief voor behoud Het Baafje. teken jij ook de petitie?

Burgerinitiatief voor behoud Het Baafje. teken jij ook de petitie?

HEILOO – Enkele weken geleden schrokken de inwoners van Heiloo op van het nieuws dat Zwembad Het Baafje mogelijk dit jaar gesloten blijft. Het zwembad, dat al 50 jaar een bron van trots is voor de gemeenschap, staat op het punt te sluiten nadat de exploitant failliet is gegaan. Ondanks lokale initiatieven om het zwembad open te houden, blijft het gemeentebestuur terughoudend. Echter, de gemeenschap laat nu van zich horen door middel van een petitie, die in slechts anderhalve dag door 2500 mensen is ondertekend.

De petitie is gestart door Marie-José en Klaas-Jan van Leeuwen: Het Baafje is meer dan alleen een zwembad; het is een essentiële voorziening voor de gezondheid, het sociale leven en de lokale identiteit van Heiloo. De petitie roept het gemeentebestuur op om alle mogelijke inspanningen te leveren om het zwembad te behouden!”

Ze vertellen: argumenten voor het behoud van Het Baafje zijn onder andere:

  1. Gezondheid: Duizenden inwoners houden hun conditie op peil door te zwemmen in Het Baafje. Sluiting zou een negatieve impact hebben op de fysieke gezondheid van velen.Sociale Contacten: Het Baafje is een ontmoetingsplaats waar mensen sociale contacten onderhouden, wat eenzaamheid tegengaat en de sociale cohesie bevordert.Unieke Plek: Als ontmoetingspunt voor jong en oud draagt Het Baafje bij aan het bevorderen van begrip en samenhang binnen de gemeenschap.Historische Waarde: Met een geschiedenis die teruggaat tot 1970, is Het Baafje verweven met de levens van generaties Heilooneraren. Het heeft bijgedragen aan zomers vol plezier, de opvoeding van kinderen en het genot van de ouderen.

De initiatiefnemers van de petitie benadrukken dat Het Baafje niet zomaar een zwembad is, maar een fundamentele voorziening die diep geworteld is in het DNA van Heiloo. De enorme steun uit de gemeenschap en de persoonlijke verhalen achter de handtekeningen laten zien hoezeer het behoud van Het Baafje leeft onder de inwoners.

Daarnaast is een groep betrokken inwoners actief bezig met het onderzoeken van mogelijkheden om het zwembad open te houden. Deze gezamenlijke inspanningen tonen de vastberadenheid van de gemeenschap om hun geliefde zwembad te behouden. Het is nu aan het gemeentebestuur om te luisteren naar de roep om actie en te begrijpen dat Het Baafje niet zomaar een zwembad is, maar een onmisbare schakel in het welzijn van Heiloo. 

Er zijn nog veel meer initiatieven, Marie-José en Klaas-Jan zijn nu in gesprek om alles te bundelen. Samen sta je sterk!

Teken HIER de petitie!

error: Content is protected !!