Heiloo · 23 februari 2024

GP Groot versterkt met overname Gashandel Zoon positie op de regionale gasmarkt

GP Groot gas bv en Gashandel Zoon Heiloo B.V. hebben overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van Gashandel Zoon door GP Groot. De overname wordt effectief per 1 april 2024. De aan de Kanaalweg 15 in Heiloo gevestigde Gashandel Zoon is opgericht in 1926.

Door de overname versterkt GP Groot haar positie op de regionale gasmarkt. Pieter Talsma, directeur van GP Groot energie waartoe GP Groot gas behoort: “GP Groot gas bedient met haar vestiging in Amsterdam de Noord-Hollandse markt. De activiteiten van Gashandel Zoon sluiten zowel qua assortiment als werkgebied goed aan bij die van GP Groot gas en zorgen voor een mooie verdichting van het klantennetwerk.”

GP Groot zal de activiteiten van Gashandel Zoon tot oktober 2024 voortzetten op de Kanaalweg 15 in Heiloo om ze vervolgens samen te voegen met haar andere gasactiviteiten.  De bij de activiteiten van Gashandel Zoon betrokken chauffeur komt in dienst van GP Groot, hij zal de bezorgklanten blijven bedienen.

Hein Zoon, eigenaar van Gashandel Zoon, blijft in de eerste maanden na de overname werkzaam voor de onderneming en is blij met de overname. “Na bijna een eeuw actief te zijn geweest in de regionale gasmarkt, ben ik blij dat GP Groot de activiteiten van Gashandel Zoon voortzet. We hebben altijd prettig met GP Groot samengewerkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze activiteiten, onze klanten en mijn collega die de overstap maakt, bij GP Groot in goede handen zijn.”

Over GP Groot energie

GP Groot energie is groothandelaar in gassen, (alternatieve) brandstoffen en smeermiddelen, exploiteert tankstations en snellaadlocaties, levert tankpas- en laaddiensten en laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Met de merkconcepten Argos, Total en NXT Mobility worden meer dan 60 bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd. GP Groot energie is naast GP Groot inzameling, GP Groot recycling en GP Groot advies en infrarealisatie één van de bedrijfsonderdelen van de GP Groot groep. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met zo’n 1.500 medewerkers. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.


Foto: Erik Boschman

error: Content is protected !!