Heiloo · 21 januari 2024

Intertoys in Het Loo in Heiloo gaat sluiten

Speelgoedwinkel Intertoys in Heiloo gaat sluiten vanaf 10 februari. Intertoys zit al jaren in het winkelcentrum Het Loo, op de eerst verdieping boven de Hema.

Voor de mensen die toch nog graag naar een Intertoys winkel willen, zullen een stukje moeten rijden. De dichtstbij zijnde Intertoys bevind zich dan in Castricum. Zo gaat er weer een winkel weg uit het winkelcentrum Het Loo.

De reden van sluiting ligt volgens de medewerkers aan de hoeveelheid bezoekers in de fysieke winkel. De aanloop is minimaal. Maar de huur in het winkelcentrum is torenhoog. Door de steeds verdere leegloop van het winkelcentrum, wordt de aanloop ook steeds minder.  

1 van de andere oorzaken is natuurlijk de massale koop via internet. Veelal is het daar goedkoper en je hoeft er de deur niet voor uit, het wordt immers thuis geleverd.

Fysieke winkels worden helaas de laatste jaren alleen bezocht om het product te bekijken en dan vervolgens gaat men het online voor de goedkoopste aanbieding kopen.

Voor de liefhebbers van een fysieke speelgoedwinkel, kunnen altijd nog terecht in het stationscentrum. Naast de bakkerij, op het plein voor de Vomar zit daar de speelgoedwinkel De Basseroet.

Bron: BeatFM.nl

error: Content is protected !!