Heiloo · 30 januari 2024

Liander verzwaart stroomnet in Heiloo langs de Vennewatersweg

Netbeheerder Liander gaat aan het werk langs de Vennewatersweg in Heiloo. Door heel Nederland wordt het stroomnet verzwaard, om te zorgen voor voldoende stroomcapaciteit in de toekomst. Op dit moment wordt het stroomnet te veel belast door de toenemende vraag naar stroom. De huidige kabels worden weggehaald en er worden nieuwe kabels aangelegd. Om dit te doen moeten er bomen en bosschages worden verwijderd.

Werkzaamheden Liander

Het werk wordt in drie fases uitgevoerd. De 1e fase is al gestart, ter hoogte van het sportpark. Begin 2024 start de 2e fase tussen de Ypensteinerlaan en de Vennewatersweg. Medio april start de 3e fase op diverse locaties langs de Vennewatersweg.

In de tweede fase verwijdert de gemeente bomen en bosschages, ook worden er stukjessloot dicht gemaakt langs de Vennewatersweg. In de 3de fase maakt Liander op diverse locaties ‘gestuurde boringen’, dat betekent dat ze op gerichte plekken boren, waardoor het verkeer geen last heeft van de werkzaamheden.

Bomen

Op de plek van de kabels staan nu bomen en bosschages. Deze moeten verwijderd worden om bij de kabels te kunnen. De bomen worden vervangen. Daarmee kan de gemeente de kwaliteit van het groen langs de Vennewatersweg verbeteren. De bomen die terugkomen zijn diverser en kunnen beter tegen droogte en verharding.

De bomen die er nu staan zijn grotendeels hetzelfde, als er één ziekte uitbreekt, moeten alle bomen weg. Dat wil de gemeente voor de toekomst voorkomen. Daarnaast legt gemeente langs de Vennewatersweg een takkenril aan. Dat is een rij van takken, waar vogels, egels en andere dieren hun nesten kunnen maken.

Bron: Regioonline.nl

error: Content is protected !!